۱۰ بهمن ۱۳۹۳، ۱۲:۲۲

در گفتگو با مهر عنوان شد؛

انتقاد یک ناشرکودک به واگذاری غرفه ایران در بولونیا به انجمن تصویرگران

انتقاد یک ناشرکودک به واگذاری غرفه ایران در بولونیا به انجمن تصویرگران

یک ناشر کودک و از داوران نمایشگاه کتاب بولونیا بابیان اینکه این نمایشگاه فضایی برای خرید و فروش رایت کتاب و آشنایی ناشران باهم است، از واگذاری غرفه ایران در این نمایشگاه به انجمن تصویرگران انتقاد کرد.

فریده خلعتبری، مدیر انتشارات شباویز و یکی از داوران بین‌المللی جشنواره‌های تصویرگری در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه نمایشگاه کتاب بولونیا در درجه نخست یک نمایشگاه کتاب کودک است، گفت: نمایشگاه بولونیا فضایی است که ناشران باید در آن حضور پیدا کنند و مبادله حق نشر داشته باشند، با جدیدترین آثار یکدیگر آشنا شوند و تجربیات و دانسته‌های خود را رد و بدل کنند.

وی افزود: نمایشگاه بولونیا جایی نیست که نویسندگان و تصویرگران در آن حضور پیدا کنند، گرچه هر سال تعدادی از فعالان حوزه کودک و نوجوان از جمله شاعر، نویسنده و تصویرگر به بولونیا می‌روند، اما فضای نمایشگاهی در همه جای دنیا فرصت و فضایی برای خرید و فروش کپی‌رایت است.

او با بیان اینکه سالانه کارهای تعدادی از تصویرگران به کاتالوگ براتیسلاوا یا بولونیا راه پیدا میکند و طبیعی است که این تصویرگران بخواهند در نمایشگاه حضور داشته باشند، توضیح داد: هر سال تعدادی از تصویرگران که آثارشان در کاتالوگ بولونیا یا براتیسلاوا منتشر می‌شود، به نمایشگاه می‌آیند، در کنار کارهایشان عکس می گیرند، لوح تقدیر دریافت می‌کنند و در بخش جنبی نمایشگاه بولونیا که نمایشگاه تصویرگری است، شرکت و از نظر هنری به دانسته‌های خود اضافه می‌کنند، اما نمی‌توان فراموش کرد که نمایشگاه بولونیا در درجه نخست، نمایشگاه کتاب کودک است و بهتر است اداره غرفه ایران به ناشران سپرده شود و نه تصویرگران.

به گفته خلعتبری، «امسال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کار عجیبی کرده و غرفه ایران در نمایشگاه کتاب بولونیا را به انجمن تصویرگران سپرده است. اینها که ناشر نیستند، چطور می‌توانند معرف غرفه ایران و کتاب های ایرانی باشند؟ انجمن تصویرگران می‌تواند درباره تصاویر کتاب‌های کودک و نوجوان سخن بگوید و نظر بدهد، اما کتاب مقوله گسترده‌تری است و تنها تصویر را شامل نمی‌شود. من نمی‌‌دانم در موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران چه اتفاقی افتاده و مدیریت جدید چرا تا این اندازه آشفته است؟»

مدیر نشر شباویز با اشاره به اینکه بولونیا مهمترین نمایشگاه کتاب کودک در جهان است، افزود: این نمایشگاه فروردین هر سال در شهری به همین نام در شمال کشور ایتالیا برگزار می‌شود و ناشران، تصویرگران و دست‌اندرکاران کتاب کودک از سراسر دنیا در آن شرکت می‌کنند تا همین سه یا چهار سال پیش با ۳ میلیون تومان می‌شد به بولونیا رفت و کمک هزینه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تصویرگرانی که کارهایشان در کاتالوگ بولونیا منتشر شده بود، مبلغی برابر با یک میلیون تومان بود.

این داور بین‌المللی نمایشگاه‌های تصویرگری در ادامه بیان کرد: حالا هزینه سفر به سه برابر آن میزان رسیده و کمک هزینه تغییری نکرده است. تصویرگران با این پول تنها می‌توانند هزینه ویزا و بیمه خود را پرداخت کنند و عملاً نمی‌توانند به نمایشگاهی چون بولونیا بیایند و در معتبرترین نمایشگاه کتاب کودک دنیا شرکت کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه کتاب کودک بولونیا بهار هر سال در فضایی مساحت ۲۰ هزار متر مربع برگزار می‌شود. این نمایشگاه که کار خود را از سال ۱۹۶۲ آغاز کرده، بزرگترین رویداد جهان در زمینه کتاب و محصولات چند رسانه‌ای کودکان است. نمایشگاه کتاب بولونیا فروش مستقیم کتاب ندارد و برنامه‌هایی چون نشست‌های کتابخوانی برای کودکان هم در آن برگزار نمی‌شود.

مخاطبان و بازدیدکنندگان این نمایشگاه، ناشران و نمایندگان آنها، تهیه‌کنندگان فیلم و برنامه‌های تلویزیونی، نویسندگان و تصویرگران، کتابداران، فروشندگان و توزیع کنندگان کتاب هستند. البته آموزگاران مدارس و سازمان های بین‌المللی هم می‌توانند به عنوان بازدیدکننده در این نمایشگاه شرکت کنند. اهداف برگزارکنندگان نمایشگاه بولونیا معرفی بهترین کتاب‌ها و آثار چند رسانه‌ای برای کودکان، ایجاد فرصت‌های همکاری بین ناشران، بحث و تبادل نظر درباره بخش‌های مورد توجه مخاطبان و ایجاد محیطی مناسب برای خرید و فروش کپی‌رایت آثار است.

کد خبر 2476887

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha